Londen

1) De top 5 beste wijken om te verblijven in Londen
De top 5 beste wijken om te verblijven in Londen

1) Westminster

Westminster is een van de meest iconische wijken van Londen en staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, zoals het Westminster Abbey en de Houses of Parliament. Hier bevindt zich ook de beroemde Big Ben, die een symbool is geworden voor de stad. Er zijn tal van hotels en restaurants in Westminster, waardoor het een populaire keuze is voor toeristen die dicht bij alle belangrijke attracties van Londen willen verblijven.

2) Covent Garden

Covent Garden is een bruisende wijk in het hart van Londen, bekend om zijn levendige markt, straatartiesten en theaters. Hier vind je ook een overvloed aan boetiekjes, boekwinkels en gezellige cafés. Covent Garden is de perfecte plek om te verblijven als je wilt genieten van de sfeer van Londen en gemakkelijk toegang wilt hebben tot de West End-theaters.

3) Notting Hill

Notting Hill is een trendy wijk in West-Londen, beroemd geworden door de gelijknamige film met Hugh Grant en Julia Roberts. Het staat bekend om zijn kleurrijke huizen, charmante straatjes en de wereldberoemde Portobello Road Market. Notting Hill is een geweldige plek om te verblijven als je houdt van een Bohemien sfeer en wilt genieten van vintage winkels, kunstgaleries en gezellige cafés.

4) Kensington

Kensington is een elegante wijk in het westen van Londen, waar je enkele van de mooiste parken en tuinen van de stad kunt vinden, waaronder Kensington Gardens en Hyde Park. Het is ook de thuisbasis van het wereldberoemde Victoria and Albert Museum en het Natural History Museum. Kensington is een chique en rustige buurt, ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een vredige omgeving om te verblijven.

5) Shoreditch

Shoreditch is een hippe en trendy wijk in het oosten van Londen, bekend om zijn street art, vintage winkels en creatieve sfeer. Het staat ook bekend om zijn levendige nachtleven, met tal van bars en clubs om uit te kiezen. Shoreditch is een geweldige plek om te verblijven als je op zoek bent naar een alternatieve vibe en wilt genieten van een bruisend en energiek deel van de stad.

Conclusie:

Londen heeft een breed scala aan wijken om uit te kiezen voor je verblijf. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende markten, chique parken of alternatieve straatkunst, er is altijd een wijk in Londen die bij jouw voorkeuren past.


Londen