Londen

De magie van Londen: Ontdek de beroemde filmlocaties van de stad

De magie van Londen: Ontdek de beroemde filmlocaties van de stad

Als je aan films denkt, denk je misschien eerst aan Hollywood. Maar wist je dat Londen ook een schat aan beroemde filmlocaties heeft? Van iconische gebouwen tot pittoreske straatjes, Londen heeft alles te bieden voor filmliefhebbers. In dit artikel laten we je kennismaken met enkele van de meest bekende filmlocaties in Londen.

1. Platform 9¾ (Harry Potter)

We beginnen met een locatie die onmiskenbaar geassocieerd wordt met de wereldberoemde Harry Potter-franchise: Platform 9¾ op King’s Cross Station. Hoewel het in werkelijkheid geen echt platform is, is er een speciale plek op de stationshal waar je een foto kunt maken alsof je door de muur naar het magische perron gaat. Een absolute must-visit voor alle Potterheads!

2. Diagon Alley (Harry Potter)

Als je al op King’s Cross Station bent voor Platform 9¾, waarom zou je dan niet een bezoek brengen aan Diagon Alley? In de films is Diagon Alley een magische straat vol met winkels voor heksen en tovenaars. In werkelijkheid is Diagon Alley de schilderachtige Leadenhall Market, een overdekte markt met prachtige geplaveide straatjes en historische gebouwen.

3. The Millennium Bridge (Harry Potter)

Het lijkt erop dat Harry Potter een flinke stempel heeft gedrukt op de filmlocaties van Londen. De Millennium Bridge, die ook te zien is in een van de films, is een iconische voetgangersbrug die de Theems oversteekt en een prachtig uitzicht biedt op de stad. Hoewel de brug in het echt niet werd vernietigd door Dementors zoals in de film, is het nog steeds een plek die je niet mag missen.

4. 221B Baker Street (Sherlock Holmes)

Als je een fan bent van de beroemde detective Sherlock Holmes, moet je zeker een bezoek brengen aan 221B Baker Street. Hoewel het adres fictief is, is er een museum dat is gewijd aan de legendarische detective. Je kunt hier een kijkje nemen in de wereld van Sherlock Holmes en meer te weten komen over zijn avonturen.

5. The Tate Modern (007 Films)

Fans van de James Bond-films zullen het iconische gebouw van The Tate Modern herkennen. Dit voormalige elektriciteitsstation is nu een beroemd museum voor moderne kunst en dient als achtergrond voor spannende actiescènes in de Bond-films.

6. St. Pancras Station (Harry Potter)

Terug naar Harry Potter: St. Pancras Station heeft niet alleen gediend als het exterieur van King’s Cross Station, maar is ook te zien in een van de meest iconische scènes uit de hele franchise. Het majestueuze interieur van het station is adembenemend en zeker een bezoekje waard.

7. The Leaky Cauldron (Harry Potter)

En last but not least: The Leaky Cauldron. Dit fictieve café uit de Harry Potter-films is eigenlijk een combinatie van verschillende locaties, waaronder de Borough Market en het Leadenhall Market. Beide markten zijn een bezoek waard en bieden een authentieke sfeer die je kunt herkennen uit de films.

Deze lijst is verre van compleet, aangezien Londen zoveel meer te bieden heeft als het gaat om filmlocaties. Andere beroemde locaties zijn onder meer Trafalgar Square (Captain America: The First Avenger), Greenwich (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) en The Houses of Parliament (V for Vendetta).

Of je nu een filmfanaat bent of gewoon een toerist die op zoek is naar interessante plekken, Londen heeft voor ieder wat wils. Of je nu rondloopt in de fictieve wereld van Harry Potter of geniet van het prachtige uitzicht op de Theems vanaf de Millennium Bridge, de magie van Londen zal je zeker betoveren.

Conclusie

De filmlocaties van Londen bieden een unieke kans voor filmliefhebbers om de bezienswaardigheden te ervaren die ze kennen van het witte doek. Van Harry Potter tot James Bond, Londen heeft een diverse selectie van beroemde filmlocaties te bieden. Dus plan je volgende reis naar Londen en ontdek de magie van de stad!

Londen