Londen

Een reis door de geschiedenis van Londense boekhandels: Ontdek de beste geheimen

Een reis door de geschiedenis van Londense boekhandels: Ontdek de beste geheimen

De stad Londen, altijd al een broeinest van literair talent, heeft een rijke geschiedenis als het gaat om boekhandels. Van oude en gevestigde namen tot kleine, verborgen pareltjes, deze stad heeft voor boekenliefhebbers een schat aan mogelijkheden te bieden.

1. Hatchards: de oudste boekwinkel van Londen

Hatchards is al sinds 1797 een vaste waarde in de Londense boekenwereld. Deze boekhandel heeft een prachtige collectie boeken, variërend van klassiekers tot modernere werken. Met zijn elegante inrichting en historische charme is het een must-visit voor elke boekenliefhebber.

Adres: 187 Piccadilly, Londen

2. Daunt Books: een reis door de wereld

Daunt Books is een unieke boekhandel met een focus op reisliteratuur. Elke sectie in de winkel is gewijd aan een ander land, waardoor je als lezer het gevoel krijgt dat je een reis maakt door de wereld. Naast reisboeken vind je hier ook een uitgebreide selectie fictie en non-fictie.

Adres: 83 Marylebone High Street, Londen

3. Word on the Water: literatuur op een smalle sloep

Een van de meest unieke boekhandels in Londen is Word on the Water, ook wel bekend als “The London Bookbarge”. Deze boekhandel is gevestigd op een smalle sloep in het Regent’s Canal en biedt een indrukwekkende collectie boeken aan boord. Als je op zoek bent naar een bijzondere boekwinkelervaring, dan is dit zeker een aanrader.

Adres: Regent’s Canal Towpath, King’s Cross, Londen

4. Persephone Books: herontdek vergeten klassiekers

Persephone Books is gespecialiseerd in de heruitgave van vergeten klassiekers geschreven door vrouwen. Deze boekhandel uit de jaren ’90 heeft een schat aan literaire juweeltjes in haar collectie. De boeken zijn niet alleen prachtig vormgegeven, maar bieden ook een inkijkje in de vrouwelijke literaire geschiedenis.

Adres: 59 Lamb’s Conduit Street, Londen

5. Any Amount of Books: een paradijs voor boekenwurmen

Any Amount of Books is een ware hemel voor boekenwurmen. Met een enorme collectie tweedehands boeken en klassiekers, vind je hier altijd iets dat past bij jouw literaire smaak. Als je van boeken snuffelen houdt, is dit de perfecte plek om een paar uur te spenderen.

Adres: 56 Charing Cross Road, Londen

Conclusie

Londen is een stad die bekend staat om haar rijke literaire geschiedenis en dat is te merken aan de vele bijzondere boekhandels die de stad rijk is. Van de oudste boekwinkel van Londen, Hatchards, tot de unieke literaire ervaring op de smalle sloep van Word on the Water, er is voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar klassiekers of literaire ontdekkingen, deze boekhandels bieden een schatkamer aan mogelijkheden voor boekenliefhebbers. Dus breng eens een bezoek aan deze Londense geheimen en ontdek de prachtige wereld van boeken die zij te bieden hebben!

Londen