Londen met kinderen: 10 familievriendelijke activiteiten die je niet mag missen

Londen met kinderen: 10 familievriendelijke activiteiten die je niet mag missen

1. Bezoek de Tower of London

De Tower of London is een historisch kasteel en een UNESCO-werelderfgoed. Het is een geweldige plek om met kinderen te bezoeken, omdat ze kunnen genieten van de fascinerende geschiedenis van het kasteel en de prachtige kroonjuwelen kunnen bewonderen. Vergeet niet de Yeoman Warders, ook bekend als de Beefeaters, te bekijken die de kinderen vermaken met hun interessante verhalen.

2. Maak een ritje op de London Eye

De London Eye is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad en biedt een adembenemend uitzicht over Londen. Kinderen zullen dol zijn op het hoge, langzame ritje in de grootste reuzenrad ter wereld. Het is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te zien.

3. Verken het Natural History Museum

Het Natural History Museum is een waar paradijs voor nieuwsgierige kinderen. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van dinosaurusbotten, interactieve tentoonstellingen en een gigantische blauwe vinvis opgehangen in de Hintze Hall. Het is educatief en leuk tegelijk.

4. Bezoek de London Zoo

De London Zoo is de oudste wetenschappelijke dierentuin ter wereld en herbergt een grote verscheidenheid aan dieren. Kinderen zullen dol zijn op het zien van leeuwen, tijgers, giraffen, pinguïns en andere exotische dieren. Vergeet niet de dagelijkse voedertijden en dierenshows bij te wonen.

5. Ga naar Hamleys

Hamleys is een van ‘s werelds oudste en meest beroemde speelgoedwinkels. Het heeft zeven verdiepingen vol met speelgoed, knuffels en spelletjes. Kinderen kunnen hier uren rondlopen en hun favoriete speelgoed ontdekken. Mis de interactieve speelruimtes en live demonstraties niet.

6. Maak een boottocht op de Theems

Een boottocht op de Theems is een leuke manier om de bezienswaardigheden van Londen te bekijken. Kinderen zullen genieten van de boottocht en het uitzicht op de Tower Bridge, het Parlement en de Big Ben. Het is een ontspannen manier om de stad te verkennen, weg van de drukte.

7. Bezoek het Science Museum

Het Science Museum is een ander geweldig museum voor kinderen in Londen. Het heeft interactieve tentoonstellingen en activiteiten die kinderen kennis laten maken met wetenschap en technologie op een leuke en boeiende manier. Van ruimte-exploratie tot robotica, er is voor elk wat wils.

8. Ga naar de Harry Potter Studio Tour

Harry Potter-fans mogen de Warner Bros. Studio Tour niet missen. Hier kunnen kinderen de sets van de films verkennen, kostuums bekijken en zelfs een ritje maken in de iconische Zweinsteinexpress. Het is een magische ervaring voor het hele gezin.

9. Ontdek SEA LIFE Londen

SEA LIFE London is een onderwaterwereld vol met exotische vissen, haaien, zeeschildpadden en pinguïns. Kinderen kunnen hier door glazen tunnels lopen en de prachtige zeebewoners van dichtbij bekijken. Er zijn ook interactieve tentoonstellingen en voedersessies voor een echt leerzame ervaring.

10. Maak een wandeling in Hyde Park

Hyde Park is een van de vele prachtige parken van Londen en is perfect voor een ontspannende wandeling met het gezin. Hier kunnen kinderen genieten van de speeltuinen, met roeiboten op het meer varen en de nieuwsgierige eekhoorns voeren. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Conclusie

Londen biedt een eindeloze hoeveelheid activiteiten voor gezinnen met kinderen. Van historische bezienswaardigheden tot interactieve musea en spannende dierentuinen, er is voor elk wat wils. Of je kinderen nu geïnteresseerd zijn in geschiedenis, wetenschap, dieren of magie, Londen heeft het allemaal. Het is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke familievakantie.

Plaats een reactie