Londen

Top 10 bezienswaardigheden in Londen die je niet mag missen

Top 10 bezienswaardigheden in Londen die je niet mag missen

Als je Londen bezoekt, zijn er zoveel bezienswaardigheden om te ontdekken dat het moeilijk kan zijn om te kiezen waar je naartoe wilt. Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld van de top 10 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen.

1. The Tower of London

De Tower of London is een historisch kasteel dat dateert uit de 11e eeuw. Het is strategisch gelegen aan de oevers van de rivier de Theems en heeft een rijke geschiedenis als koninklijk paleis, fort en gevangenis. Bezoekers kunnen de iconische kroonjuwelen bewonderen en meer te weten komen over de bloederige geschiedenis van deze indrukwekkende site.

2. de Big Ben

Het is moeilijk om Londen te bezoeken zonder een glimp op te vangen van de beroemde Big Ben. Deze iconische klokkentoren, onderdeel van het Palace of Westminster, staat bekend als een symbool van Londen. Geniet van het uitzicht op de Big Ben vanaf de oevers van de Theems en maak een foto als herinnering aan je bezoek.

3. British Museum

Het British Museum huisvest een van ‘s werelds meest uitgebreide collecties kunst en artefacten. Van de Egyptische mummies tot de Griekse en Romeinse beelden, er is hier echt voor elk wat wils. Vergeet niet om de Rosetta Stone en het Egyptische dodenboek te bekijken tijdens je bezoek.

4. Buckingham Palace

Buckingham Palace is het officiële verblijf van de Britse monarchie. Je kunt getuige zijn van de traditionele wisseling van de wacht voor het paleis, wat een spectaculair spektakel is. Als je de kans krijgt, neem dan ook een kijkje in de staatskamers van het paleis, waar de koninklijke collectie te bewonderen is.

5. The London Eye

De London Eye is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Londen. Stap in een van de capsules van het reuzenrad en geniet van panoramische uitzichten over de stad. Het is vooral spectaculair bij zonsondergang, wanneer de stad baadt in een warm oranje licht.

6. Tate Modern

Voor liefhebbers van moderne kunst is een bezoek aan het Tate Modern essentieel. Dit museum is gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale aan de oevers van de Theems en herbergt werken van enkele van de meest invloedrijke moderne kunstenaars. De permanente collectie is gratis toegankelijk, dus mis deze kans niet.

7. The Shard

De Shard is het hoogste gebouw in heel West-Europa en biedt een adembenemend uitzicht op de stad. Bezoek de observatiedekken op de bovenste verdiepingen en geniet van een panoramisch uitzicht over Londen. ‘s Avonds is het uitzicht vooral indrukwekkend, wanneer de stad verlicht is.

8. Westminster Abbey

Westminster Abbey is een van de meest historische kerken in Londen en de locatie van vele koninklijke huwelijken en kroningen. Verken de prachtige architectuur en begraafplaatsen van enkele van de grootste Britse historische figuren, zoals Wiliam Shakespeare en Sir Isaac Newton.

9. The National Gallery

De National Gallery is een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld, gelegen aan het Trafalgar Square. Het herbergt werken van wereldberoemde kunstenaars zoals Van Gogh, Da Vinci en Rembrandt. Neem de tijd om de indrukwekkende collectie schilderijen te bewonderen en je onder te dompelen in de wereld van de kunstgeschiedenis.

10. Hyde Park

Hyde Park is een van de grootste en meest bekende parken in Londen. Het is een groene oase in de stad waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. Huur een fiets of maak een wandeling langs de Serpentine, een schilderachtig meer in het park.

Conclusie

Londen zit boordevol fantastische bezienswaardigheden, maar deze top 10 mag je absoluut niet missen. Van historische paleizen tot moderne kunstgalerijen, er is voor elk wat wils in deze levendige stad. Vergeet niet je camera mee te nemen om al deze onvergetelijke momenten vast te leggen.

Londen