Londen

Verborgen pareltjes: Ontdek Londens onbekende musea

Verborgen pareltjes: Ontdek Londens onbekende musea

Wanneer we aan Londen denken, komen direct bekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower of London in gedachten. Maar naast deze wereldberoemde attracties heeft Londen ook een schat aan minder bekende musea die absoluut de moeite waard zijn om te ontdekken. In dit artikel zullen we enkele van deze verborgen pareltjes verkennen.

The Viktor Wynd’s Museum of Curiosities, Fine Art & Natural History

Als je op zoek bent naar iets buitengewoons, dan is het Viktor Wynd’s Museum of Curiosities dé plek om naartoe te gaan. Dit kleine museum herbergt een collectie van curiosa en rariteiten uit de hele wereld, verzameld door kunstenaar Viktor Wynd zelf. Van vreemde taxidermie tot verschillende menselijke artefacten, je zult hier ongetwijfeld unieke en fascinerende objecten tegenkomen.

Andere musea, zoals het Museum of Brands, Packaging and Advertising, nemen je mee op een reis door de geschiedenis van verpakkingen en reclame. Hier kun je verschillende merken en hun evolutie door de jaren heen ontdekken. Het museum is gevuld met iconische verpakkingen, advertenties en informatie over de marketingstrategieën van bekende bedrijven.

The Freud Museum

Als je geïnteresseerd bent in de psychoanalyse en de grondlegger ervan, Sigmund Freud, dan is het Freud Museum een must-visit. Dit voormalige huis van de beroemde psycholoog biedt een blik in zijn leven en werk. Je kunt zijn persoonlijke bibliotheek, collectie antiquiteiten en de iconische divan waarop hij zijn sessies uitvoerde bewonderen.

Een ander ongewoon museum dat het ontdekken waard is, is het Viktor Wynd’s Museum of Curiosities. Dit kleine museum bevindt zich in een Victoriaanse pub en bevat een eclectische collectie van vreemde objecten en kunstwerken. Van specimens in glazen potten tot bizarre schilderijen, dit museum zal je zeker verbazen.

The Old Operating Theatre Museum and Herb Garret

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de medische geschiedenis, is het Old Operating Theatre Museum and Herb Garret een unieke ervaring. Dit museum is gevestigd in het oudste nog bestaande operatiegebouw in Europa en biedt inzicht in het leven tijdens de Victoriaanse tijd en de medische praktijken van die tijd. Je kunt zelfs zien hoe operaties werden uitgevoerd met behulp van de originele instrumenten uit die periode.

Er zijn ook musea die gericht zijn op specifieke interesses, zoals het Pollock’s Toy Museum. Dit museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis van speelgoed en toont een uitgebreide verzameling van antieke speelgoedartikelen. Van poppenhuizen tot mechanisch speelgoed, elke vitrine is een herinnering aan de speelse dagen van weleer.

Conclusie

Londen herbergt enkele van de meest beroemde musea ter wereld, maar het zijn juist de minder bekende, verborgen pareltjes die een bezoek aan de stad echt uniek maken. Of je nu geïnteresseerd bent in curiosa, psychoanalyse, medische geschiedenis of speelgoed, er is altijd wel een museum dat aan je interesses voldoet.

Deze onbekende musea bieden niet alleen een fascinerende kijk op verschillende onderwerpen, maar ze zijn ook minder druk bezocht, waardoor je de kans hebt om in alle rust te genieten van de tentoonstellingen. Dus de volgende keer dat je naar Londen reist, vergeet dan niet om deze verborgen pareltjes op je lijstje te zetten!

Londen