Londen

Alles wat je moet weten over het reuzenrad London Eye

Alles wat je moet weten over het reuzenrad London Eye

Geschiedenis

Het reuzenrad London Eye, ook bekend als de Millennium Wheel, is een iconische attractie geworden in de skyline van Londen. Het werd oorspronkelijk gebouwd ter ere van het nieuwe millennium en opende zijn deuren voor het publiek op 9 maart 2000. Het ontwerp van het reuzenrad is afkomstig van de architecten David Marks en Julia Barfield.

Technische specificaties

– Het London Eye is momenteel het grootste reuzenrad in Europa met een hoogte van 135 meter.
– De constructie van het reuzenrad weegt ongeveer 2.100 ton.
– Het rad bestaat uit 32 capsules, elk met een capaciteit voor maximaal 25 personen.
– Elke capsule is voorzien van airconditioning en biedt een prachtig uitzicht over de stad.
– Het rad draait tegen de klok in met een snelheid van ongeveer 0,9 kilometer per uur.

Uniek uitzicht

Het London Eye biedt een adembenemend uitzicht over de stad Londen. Vanuit de capsules kun je de iconische gebouwen zoals de Big Ben, de Tower Bridge en Buckingham Palace bewonderen. Het panoramische uitzicht strekt zich uit tot 40 kilometer in alle richtingen, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor zowel toeristen als inwoners van Londen.

Het London Eye bezoeken

– Het reuzenrad is geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, waardoor je op elk moment van de dag een bezoek kunt brengen.
– Tickets kunnen ter plaatse worden gekocht, maar het is raadzaam om van tevoren online te reserveren om wachtrijen te vermijden.
– Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, waaronder standaardtoegang en fast-track toegang voor snellere toegang tot de capsules.
РHet is ook mogelijk om een priv̩-capsule te reserveren voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen of huwelijksaanzoeken.
– Het is belangrijk om rekening te houden met eventuele weersomstandigheden, aangezien de attractie mogelijk gesloten is bij extreme weersomstandigheden zoals sterke wind.

De impact van het London Eye

Het London Eye heeft niet alleen een grote toeristische aantrekkingskracht, maar heeft ook een positieve impact gehad op de stad en de lokale economie. Het heeft gezorgd voor een verhoogde werkgelegenheid door de vele bezoekers die de attractie trekken en heeft bijgedragen aan de groei van het toerisme in Londen. Het is ook een favoriete locatie geworden voor evenementen en speciale gelegenheden. Daarnaast heeft het reuzenrad duurzame praktijken geïntroduceerd, zoals het gebruik van energiezuinige verlichting.

Interessante weetjes

– Het London Eye is het meest bezochte betaalde toeristische attractie in het Verenigd Koninkrijk.
– Het reuzenrad heeft een aantal beroemde gasten mogen verwelkomen, waaronder leden van het Britse koningshuis, beroemdheden en zelfs superhelden uit films.
– Tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd het London Eye gebruikt als een gigantisch klok, waarbij elke capsule een land vertegenwoordigde dat meedeed aan de Spelen.
– Het reuzenrad heeft een prominente rol gespeeld in verschillende films, waaronder “Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” en “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer”.

Conclusie

Het reuzenrad London Eye is een niet te missen attractie bij een bezoek aan Londen. Met zijn indrukwekkende hoogte en panoramisch uitzicht biedt het een unieke ervaring voor alle bezoekers. Of je nu de stad wilt verkennen vanuit de lucht, wilt genieten van een romantisch uitje of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht, het London Eye heeft voor ieder wat wils. Plan je bezoek van tevoren, pak je camera en maak je klaar voor een onvergetelijke rit in een van de meest iconische reuzenraden ter wereld.

Londen