Londen

Alles wat je moet weten over het Reuzenrad Londen

Alles wat je moet weten over het Reuzenrad Londen

Als je ooit Londen hebt bezocht, dan ben je ongetwijfeld bekend met het iconische reuzenrad dat aan de zuidelijke oever van de rivier de Theems staat. Het Reuzenrad Londen, ook wel bekend als de London Eye, is een van de meest populaire toeristische attracties van de stad en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Hier is alles wat je moet weten over dit indrukwekkende bouwwerk.

Geschiedenis

Het idee voor de London Eye ontstond in 1993, toen een groep architecten het plan bedacht voor een groot reuzenrad ter gelegenheid van het millennium van het jaar 2000. Het reuzenrad moest een tijdelijke attractie zijn, maar vanwege het enorme succes werd besloten om het permanent te maken.

De bouw van het reuzenrad begon in 1998 en duurde in totaal twee jaar. Het ontwerp is afkomstig van de Britse architecten David Marks en Julia Barfield, en het reuzenrad werd gebouwd door het bedrijf British Airways. Het werd officieel geopend voor het publiek op 9 maart 2000.

Specificaties

Het Reuzenrad Londen heeft een hoogte van 135 meter en was op het moment van de opening het grootste reuzenrad ter wereld. Het bestaat uit 32 capsules, elk met een capaciteit voor maximaal 25 passagiers. De capsules zijn volledig glazen, waardoor je een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over de stad hebt.

Het reuzenrad draait op een zeer langzaam tempo, waardoor je voldoende tijd hebt om van het uitzicht te genieten. Een volledige omwenteling duurt ongeveer 30 minuten. Het reuzenrad draait altijd in dezelfde richting en stopt niet tijdens het instappen, zodat bezoekers vrij kunnen in- en uitstappen.

Populariteit

Het Reuzenrad Londen is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare symbolen van de stad en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het is een populaire attractie, zowel onder toeristen als onder de lokale bevolking. Het reuzenrad biedt een uniek perspectief op de skyline van Londen en is een geweldige manier om de stad te ontdekken.

Omdat het reuzenrad zo populair is, kan het druk zijn. Het is daarom raadzaam om vooraf tickets te reserveren, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Daarnaast is het aan te raden om het reuzenrad te bezoeken op een heldere dag, zodat je optimaal kunt genieten van het uitzicht.

Omgeving

Het Reuzenrad Londen staat aan de zuidelijke oever van de rivier de Theems, tegenover de Big Ben en het Palace of Westminster. Het biedt een prachtig uitzicht op deze historische bezienswaardigheden, evenals op andere iconische plekken in Londen, zoals de Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral en het Buckingham Palace.

De omgeving van het reuzenrad is ook een bruisend gebied met veel andere attracties en bezienswaardigheden. Zo vind je er bijvoorbeeld de SEA LIFE London Aquarium, waar je kunt kennismaken met verschillende zeedieren, en het Shrek’s Adventure! London, een interactieve attractie gebaseerd op de populaire animatiefilm.

Conclusie

Het Reuzenrad Londen, ook wel bekend als de London Eye, is een indrukwekkende bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Londen. Met een adembenemend uitzicht over de stad en een unieke ervaring in de glazen capsules, is het Reuzenrad Londen een must-see attractie voor zowel toeristen als locals.

Zorg ervoor dat je vooraf tickets reserveert en het reuzenrad bezoekt op een heldere dag om ten volste te kunnen genieten van het uitzicht. Vergeet ook niet om de omgeving van het reuzenrad te verkennen, waar je tal van andere attracties en bezienswaardigheden zult vinden. Het Reuzenrad Londen is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Londen