Londen

Ontdek de Magie: De Beste Filmlocaties van Harry Potter in Londen

Ontdek de Magie: De Beste Filmlocaties van Harry Potter in Londen

Harry Potter is een wereldwijd fenomeen dat miljoenen fans heeft geïnspireerd en betoverd. Een groot deel van de reeks films is opgenomen in de prachtige stad Londen, waardoor het een must-visit bestemming is voor alle fans van de tovenaarswereld. In dit artikel nemen we je mee op een magische reis door enkele van de beste filmlocaties van Harry Potter in Londen.

1. Platform 9¾ op King’s Cross Station

Een van de meest iconische scènes in de Harry Potter-films is wanneer de jonge tovenaars het treinstation op Platform 9¾ op King’s Cross Station betreden. Hier kunnen fans een foto maken terwijl ze proberen door de magische muur naar de verborgen perron te gaan. Een leuk souvenir om mee naar huis te nemen!

2. The Leaky Cauldron

The Leaky Cauldron is de beroemde herberg waarin de tovenaars samenkomen en waar Harry zijn introductie krijgt in de tovenaarswereld. Hoewel je de echte Leaky Cauldron niet kunt bezoeken, werd de fictieve locatie gefilmd in de Borough Market in Londen. Je kunt dit bruisende marktgebied bezoeken en genieten van heerlijk eten en drinken terwijl je je even in de Harry Potter-wereld waant.

3. Het Ministerie van Toverkunst

Het Ministerie van Toverkunst is een van de meest indrukwekkende sets in de Harry Potter-films. In werkelijkheid werd dit gefilmd in Great Scotland Yard, een historisch gebouw in Londen. Hoewel je niet daadwerkelijk het Ministerie van Toverkunst kunt betreden, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij dit mooie herkenningspunt.

4. De Wegisweg

Wie kan de magische winkelstraat De Wegisweg vergeten? Deze bijzondere locatie werd gefilmd in Leadenhall Market in Londen. De prachtige architectuur van de markt dient als decor voor de vele winkels die magische items verkopen. Breng een bezoek aan Leadenhall Market en je waant je in de wereld van Harry Potter.

5. Gringotts Wizarding Bank

Een andere iconische locatie is Gringotts Wizarding Bank, waar Harry en zijn vrienden hun bezoek brengen om toegang te krijgen tot de schatten van hun voorouders. Dit werd gefilmd in de prachtige binnenplaats van het Australia House in Londen. Hoewel je niet naar binnen kunt in de bank, kun je de architectuur bewonderen en de magische sfeer proeven.

Conclusie

Londen zit vol met magische filmlocaties uit de Harry Potter-films. Of je nu een fan bent van de boeken en films, of gewoon geïnteresseerd bent in de tovenaarswereld, een bezoek aan deze locaties brengt de magie tot leven. Van Platform 9¾ tot de Wegisweg en het Ministerie van Toverkunst, er is genoeg te ontdekken in de bruisende stad. Dompel jezelf onder in de wereld van Harry Potter en laat je betoveren door de charme van Londen.

Londen