Londen

Verken de Magische Wereld van Harry Potter in Londen: Must-see Plaatsen voor Fans

Verken de Magische Wereld van Harry Potter in Londen: Must-see Plaatsen voor Fans

Als je een fan bent van de Harry Potter-boeken en -films, is er geen betere plek om de magie van deze wereld te ervaren dan in Londen. De stad zit vol met iconische locaties die een bezoek waard zijn voor elke toegewijde Potterhead. Hier zijn enkele must-see plaatsen die je niet mag missen tijdens je reis naar Londen.

1. Warner Bros. Studio Tour

Begin je Harry Potter-avontuur in Londen met een bezoek aan de Warner Bros. Studio Tour. Hier krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de Harry Potter-films. Je kunt de authentieke sets verkennen, kostuums bewonderen en je vergapen aan prachtige rekwisieten. Mis de iconische Grote Zaal van Zweinstein niet, waar veel iconische scènes zijn gefilmd. Het is een absolute must-see voor elke Potterhead.

2. Platform 9¾ bij King’s Cross Station

King’s Cross Station is een plek die je niet mag missen tijdens je reis naar Londen. Hier kun je het beroemde Platform 9¾ vinden, waar Harry Potter en zijn vrienden de Zweinstein Express nemen. Er is zelfs een winkel waar je allerlei Harry Potter-gerelateerde merchandise kunt kopen. Vergeet niet om een foto te maken terwijl je door de muur naar het magische platform rent.

3. De Lekke Ketel

Maak een uitstapje naar Leadenhall Market en bezoek de Lekke Ketel, een van de meest iconische locaties uit de Harry Potter-films. De Lekke Ketel diende als inspiratie voor de Wegisweg, de drukke tovernaarsmarkt waar Harry zijn schoolspullen koopt. Wandel door de markt en geniet van de unieke sfeer die je meteen in de magische wereld van Harry Potter brengt.

4. Gringotts Wizarding Bank bij The Harry Potter Shop at Platform 9¾

In het hart van Londen, binnen The Harry Potter Shop bij Platform 9¾, kun je Gringotts Wizarding Bank vinden. Stap binnen in deze indrukwekkende bank en beleef de magie van de tovenaarswereld. Hier kun je ook exclusieve Harry Potter-merchandise vinden, waaronder gouden Galleons en Zwerkbalbezems.

5. Harry Potter and the Cursed Child op West End

Als je de Harry Potter-ervaring naar een hoger niveau wilt tillen, bezoek dan Harry Potter and the Cursed Child op West End. Deze toneelvoorstelling, die het verhaal van Harry Potter voortzet, is een geweldige manier om opnieuw ondergedompeld te worden in de magische wereld. Het is een must voor elke fan die Londen bezoekt.

6. Ollivanders Wand Shop bij The Wizarding World of Harry Potter

Reis af naar het pittoreske Hogsmeade en betreed The Wizarding World of Harry Potter in de Universal Studios London. Ontdek de iconische Ollivanders Wand Shop, waar je je eigen toverstaf kunt krijgen. Laat je uitkiezen door een toverstafmaker en ervaar het magische moment wanneer de juiste toverstaf jou kiest.

Conclusie

Als Harry Potter-fan is Londen de ultieme bestemming om de magische wereld te verkennen. Van de Warner Bros. Studio Tour tot Platform 9¾ en de Lekke Ketel, je zult versteld staan van de hoeveelheid Harry Potter-magie die je kunt ervaren. Vergeet ook niet om Harry Potter and the Cursed Child te bezoeken en je eigen toverstaf te krijgen in de Ollivanders Wand Shop. Londen biedt een echt betoverende ervaring voor elke Potterhead.

Londen