Londen

De legende van de ‘Raven van de Tower’ ontrafeld: een eeuwenoud mysterie

De legende van de ‘Raven van de Tower’ ontrafeld: een eeuwenoud mysterie

Introductie

Al eeuwenlang wordt de Tower of London bewaakt door een mysterieuze groep raven. De legende gaat dat wanneer de raven de toren verlaten, het koninkrijk ten onder zal gaan. Maar waar komt deze legende vandaan en is er enige waarheid in te vinden? In dit artikel duiken we dieper in de geschiedenis van de ‘Raven van de Tower’ en proberen we het eeuwenoude mysterie te ontrafelen.

De oorsprong van de legende

De legende van de Raven van de Tower vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen. Volgens de eerste vermeldingen werden er al in de 17e eeuw raven gehouden binnen de muren van de Tower of London. Destijds werden deze vogels gezien als een symbool van bescherming en werd er geloofd dat hun aanwezigheid het koninkrijk zou behoeden voor kwade invloeden.

De huidige ravenpopulatie

Vandaag de dag worden er nog steeds raven gehouden binnen de Tower of London. De ravenpopulatie bestaat uit zes vogels, waarvan er altijd minstens twee aanwezig zijn. Ze worden liefdevol verzorgd door de zogenoemde Yeomen Warders, ook wel bekend als Beefeaters.

De zorg voor de raven

De raven worden dagelijks gevoerd en verzorgd door de Yeomen Warders. Ze hebben hun eigen verblijfplaats binnen de toren, waar ze vrij kunnen rondvliegen. Daarnaast worden hun vleugels geknipt om te voorkomen dat ze kunnen wegvliegen.

De betekenis van de Raven van de Tower

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is voor de legende dat het koninkrijk ten onder zal gaan als de raven de toren verlaten, heeft de ‘Raven van de Tower’ een diepe symbolische betekenis gekregen. De raven worden gezien als hoeders van het koninkrijk en hun aanwezigheid wordt beschouwd als een teken van bescherming en voorspoed.

Het mysterie ontrafeld

Maar waar komt de legende precies vandaan? Het lijkt erop dat de legende zijn oorsprong vindt in verschillende volksverhalen en folklore. In de middeleeuwen werden raven geassocieerd met de god Odin, die in de Noorse mythologie werd gezien als de beschermer van de koningen. Mogelijk is deze associatie overgewaaid naar Engeland, waar de raven in de Tower of London als hoeders van het koninkrijk werden gezien.

Interessante feiten over de raven

– De raven hebben namen: Merlina, Thor, Hugin, Munin, Grip en Jubilee.
– Ze eten voornamelijk vlees, maar krijgen ook groente en fruit.
– De raven hebben een levensverwachting van ongeveer 40 jaar.
– Ze worden regelmatig gecontroleerd door een dierenarts om hun gezondheid te waarborgen.

Conclusie

Hoewel de legende van de ‘Raven van de Tower’ zijn oorsprong heeft in volksverhalen en folklore, heeft het een belangrijke symbolische betekenis gekregen. De raven worden gezien als hoeders van het koninkrijk en hun aanwezigheid wordt beschouwd als een teken van bescherming en voorspoed. Ondanks dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de legende, blijft de zorg voor de raven van de Tower of London een belangrijke traditie. De ‘Raven van de Tower’ blijft daarmee een eeuwenoud mysterie dat nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Londen